Alle woningen in Peel en Maas op groene stroom?

Windpark Egchelse Heide heeft de ambitie om vanaf dit jaar zoveel mogelijk woningen in de gemeente Peel en Maas van groene stroom te gaan voorzien. In bijgaande afbeelding m.b.t. het gas- en elektriciteitsverbruik in Peel en Maas is te zien dat het gemiddeld energieverbruik van woningen in onze gemeente (periode 2013 t/m 2019) aanzienlijk is teruggebracht. Het elektriciteitsverbruik zit ondertussen op gemiddeld 3.350 kWh per woning.

Op basis van de BAG (de Basisregistratie Adressen en Gebouwen van het Kadaster), status 10 januari 2021, blijkt dat de gemeente Peel en Maas in totaal 18.200 objecten met een woonfunctie heeft. Een simpel rekensommetje leert ons dat het stroomverbruik van al de woningen in Peel en Maas daarmee uitkomt op 61.000 MWh. En dat ligt aardig in de richting van de verwachte stroomproductie van 58.000 MWh van Windpark Egchelse Heide.

De conclusie van dit artikel is heel interessant: Windpark Egchelse Heide gaat voldoende groene stroom produceren om vrijwel al de woningen in Peel en Maas van groene stroomt te voorzien. Doet u ook mee? Wordt klant van Peel Energie en stap over op groene stroom van de eigen molens.

 

Neem contact op met ons

Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op. We streven ernaar om alle vragen op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.