Windparkfonds Egchelse Heide

De bouw van de 5 windturbines van Windpark Egchelse Heide is afgerond. De 5 windturbines van Windpark Egchelse Heide draaien sinds het 2e kwartaal 2021. Vanaf dat moment  wordt het Windparkfonds Egchelse Heide, per 1.000 kWh geproduceerde groene stroom, gevuld met één euro. Er komt naar schatting tussen de 50.000 en 60.000 euro per jaar (voor een periode van 15 jaar) beschikbaar voor lokale, duurzame initiatieven uit de omgeving. Omdat de eerste bijdrage in het fonds in principe pas in 2022 beschikbaar komt, heeft de directie van het windpark besloten om de bijdrage aan het fonds één jaar naar voren te halen. Concreet betekent dit dat er in 2021 al direct een mooi budget van € 50.000 beschikbaar is voor de omgeving. Vanaf nu kunnen er aanvragen voor een bijdrage uit het Windparkfonds ingediend worden.

Voor de uitvoering van het Windparkfonds is een speciale commissie in het leven geroepen. Deze commissie krijgt de officiële naam: ‘Commissie Windparkfonds Egchelse Heide’. De regie van de commissie ligt bij Coöperatie Peel Energie en is bij aanvang als volgt ingericht: Theo Neessen als voorzitter en Karin Deckers als secretaris. Beiden van Peel Energie. Commissieleden zijn: Martien Rutten (Dorpsoverleg Egchel), Thijs Rutten (Coöperatie Steingood Beringe) en Leon Bots (Dorpsoverleg Meijel) en Martien Steeghs (directe omgeving windpark).

Uiteraard zijn er voorwaarden verbonden aan de aanvragen. De spelregels en procedures zijn terug te lezen in de kaders van het Windparkfonds. Deze staan vermeld op de website. Mocht er een aanvraag gedaan worden, lees dan eerst goed de kaders door alvorens de aanvraag ingediend wordt.

De Commissie Windparkfonds Egchelse Heide beoordeelt de aanvragen aan de hand van de criteria per kwartaal en zal een democratisch besluit nemen.

Heeft u nu reeds vragen of plannen die naar uw mening passend zijn voor ondersteuning door het Windparkfonds Egchelse Heide? Neem gerust contact met ons op. Bij voorkeur per e-mail: info@windparkegchelseheide.nl

Toegekende projecten

Jeu de boules banen Beringe Buiten

In Beringe zijn, met ondersteuning van een bijdrage uit het windparkfonds, jeu de boules banen aangelegd bij Sportpark…

Lees meer
Luie trap MVC ’19 Maasbree

In Maasbree is bij voetbalclub MVC ’19 een bijdrage geleverd aan de verwezenlijking van een luie trap naar…

Lees meer
Duofiets Beringe

In Beringe staat een duofiets welke door inwoners van Peel en Maas gereserveerd kan worden om met mensen…

Lees meer
web-icon-windpark