Bezoek aan Enercon in Aurich

Zowel de windturbines van Windpark Egchelse Heide als van De Kookepan zijn afkomstig van de Duitse firma Enercon. Uitgebreide informatie over onze turbines kun je vinden in een eerder geplaatst nieuwsbericht https://www.windparkegchelseheide.nl/meer-informatie-over-onze-windturbines/ Op vrijdag 7 oktober werd eindelijk invulling gegeven aan de (door Corona) reeds eerder geplande excursie naar de fabrieken van Enercon. Met een reisgezelschap van 30 personen, bestaande uit mensen van Windpark Egchelse Heide en Leudal Energie, vertrokken we om 6 uur in de ochtend naar Aurich in Noord Duitsland. Een trip van plm. 320 kilometer. Ter plaatse werd het gezelschap opgedeeld in 2 groepen voor 2 programma onderdelen. Als eerste werd in het Energie Erlebnis Zentrum (https://eez-aurich.de/ ) een uitgebreide toelichting gegeven over de techniek van windmolens en uiteraard meer in het bijzonder over die van Enercon. Welke types zijn er en wat zijn de meest actuele ontwikkelingen. Het 2e deel van het programma bestand uit een rondleiding in de fabrieken. Interessant om te zien hoe de diverse componenten van hoogwaardige techniek samen gevoegd worden in te transporteren onderdelen.

Tijdens deze trip en bij het afsluitende buffet in Sevenum werd er door de diverse deelnemers van de betrokken coöperaties en organisaties uitgebreid van gedachten gewisseld over een breed spectrum van onderwerpen m.b.t. de energietransitie. Een lange en interessante dag, waarin de goede samenwerking tussen Windpark Egchelse Heide en De Kookepan prima tot uiting kwam.

Neem contact op met ons

Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op. We streven ernaar om alle vragen op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.