Gemeenschapshuizen Peel en Maas verheugd over duurzaamheidsactie Windpark Egchelse Heide

In het najaar van 2022 besloot Windpark Egchelse Heide € 60.000 te investeren in het verduurzamen van gemeenschapshuizen in de gemeente Peel en Maas. Alle 11 gemeenschapshuizen konden hierop aanspraak maken. De verdeelsleutel werd per kern binnen Peel en Maas gebaseerd op het inwonersaantal waardoor elk gemeenschapshuis een eerlijk deel van de subsidie ontving.

Door middel van presentaties en overleggen met besturen en beheerders van de gemeenschapshuizen binnen Peel en Maas werden de spelregels en voorwaarden uitgelegd. Na deze introductie konden de beheerders en bestuurders zelf aan de slag om te bepalen welke keuzes en oplossingen voor verduurzaming het meest geschikt werden geacht. De voorstellen en keuzes voor verduurzaming waren zeer divers. Dit omvatte bijdragen voor onder andere zonnepaneelinstallaties, LED-verlichting, het gasloos maken van gebouwen, en adviezen over de optimalisatie van energiebeheer.

Tegen eind 2023, wanneer het traject wordt afgesloten hebben tien gemeenschapshuizen subsidie ontvangen en een stuk verduurzaming kunnen realiseren. De samenwerking in dit traject, én natuurlijk ook de resultaten, waren zonder uitzondering positief. Er was waardering en dank voor de wijze waarop deze financiële middelen beschikbaar waren voor de gemeenschap en dus de burgers van Peel en Maas. De gemeenschapshuizen hebben het over het algemeen niet gemakkelijk vanwege de energieprijzen en kosten die de laatste jaren zeer hard zijn gestegen. Elke bijdrage en verbetering op het gebied van duurzaamheid is dus zeker welkom en goed besteed.

Dit project heeft niet alleen bijgedragen aan de verduurzaming van de gemeenschapshuizen binnen Peel en Maas, maar ook de gemeenschapszin binnen Peel en Maas versterkt.

Foto MFC Engelbewaarder Baarlo

Neem contact op met ons

Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op. We streven ernaar om alle vragen op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.