Gemeente Echt-Susteren oriënteert zich op de ontwikkeling van een eigen windpark

Op zaterdag 15 april jl. was Windpark Egchelse Heide gastheer voor de gemeente Echt-Susteren. Met een gezelschap van zo’n 35 personen, bestaande uit wethouders, raadsleden, commissieleden en ambtenaren, waren ze te gast bij ons windpark. In de ochtend kregen ze een uitgebreide presentatie die verzorgd werd door Theo Neessen (voorzitter Coöperatie Peel Energie), Jeroen Boerkamps (Green Trust / directeur windpark) en Adrie van Oerle (Aelmans Adviesgroep / directeur windpark).

Het scala aan onderwerpen dat de revue passeerde was: het ontstaan van het initiatief, het ontwikkelproces, de omgevingsdialoog, het draagvlak creëren, het profijtplan voor de omgeving, de rol van de lokale energiecoöperatie, technische informatie over het windpark, achtergrond over investeringen, financieren en contracten en inzicht in te behalen rendement. Als afsluiting werd er nog ingegaan op de visie met betrekking tot de ontwikkeling van een energielandschap c.q. de energieboerderij.

Na een heerlijke lunch werd nog een bezoek gebracht aan de locatie bij het eigen laadstation en een turbine. Onder het motto ‘Look & Feel’, kon men ervaren hoe het was om onder een draaiende molen te staan. Tevens was daarbij de interesse voor de techniek in de molen. Tegen 3 uur werd het programma afgesloten. De reactie uit de groep was redelijk eenduidig: Deze kennis en ervaring zal ons zeker van pas komen bij de voorgenomen plannen, om als gemeente Echt-Susteren zelf een windpark te ontwikkelen.

Neem contact op met ons

Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op. We streven ernaar om alle vragen op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.