Groene stroom: Waar staan we op dit moment?

In 2020 bedroeg de elektriciteitsproductie uit hernieuwbare bronnen in Nederland 31 miljard kilowattuur (kWh). Dit is een stijging van 40% ten opzichte van 2019. Van de totaal geproduceerde hernieuwbare elektriciteit werd met windturbines het grootste deel opgewekt, 45%. Dit blijkt uit nieuwe, voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor Statistieken (CBS) over hernieuwbare elektriciteit.

Wat gaat Windpark Egchelse Heide in dit opzicht voor ons betekenen?

Het beeld is dat het gemiddeld stroomverbruik in Peel en Maas, met ongeveer 3.500 kWh per jaar, iets boven het landelijk gemiddelde ligt. Als we uitgaan van 18.250 huishoudens in Peel en Maas hebben we in onze gemeente te maken een particulier stroomverbruik van 64.000 MWh. De te verwachten productie Windpark Egchelse Heide bedraagt 58.000 MWh per jaar. Dit is maar liefst 90% van het particulier stroomverbruik in onze gemeente.

Meer informatie over ontwikkelingen m.b.t. duurzaamheid?

Ben je geïnteresseerd in meer informatie over hernieuwbare energie en de rol van wind, zon en biomassa hierin? Lees dan verder op bijgaande Link

 

 

Neem contact op met ons

Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op. We streven ernaar om alle vragen op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.