Nieuw College van Burgemeester en wethouders op werkbezoek

Op woensdag 8 juni jl. was het nieuwe College van B&W te gast bij de Boebadoe Farm aan de Haambergweg in Beringe. In het kader van het inwerkprogramma van het nieuwe college werd een tour langs initiatieven en bedrijven georganiseerd. Onder de molens van Windpark Egchelse Heide werd hen een ‘flitsprogramma’  aangeboden. Het inhoudelijke deel werd verzorgd door Jeroen Boerkamps en Adrie van Oerle (directie van het windpark), Theo Neessen (voorzitter van Peel Energie en Thijs Rutten (voorzitter van Coöperatie Steingood Beringe).

Aan de hand van de presentaties kan geconcludeerd worden dat Peel en Maas de eerste belangrijke stappen gezet heeft richting haar doelstelling om in 2050 klimaat- en energieneutraal te zijn. Uit de ambities van de initiatiefnemers van duurzame projecten blijkt ook dat er nog de nodige concrete plannen op stapel staan. Voorbeelden van in ontwikkeling zijnde plannen: Zonnepark De Schorf, Warmte Koudenet Panningen, Zonnepark De Spiesberg en de productie van groene waterstof, zowel bij Zonnepark De Spiesberg als bij Windpark Egchelse Heide.

De organisaties en bedrijven achter deze plannen hebben er vertrouwen in om de komende jaren met dit nieuwe College ongewijzigd constructief samen te kunnen werken aan een Duurzaam Peel en Maas.

Neem contact op met ons

Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op. We streven ernaar om alle vragen op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.