Openingsweekend Windpark

In het weekend van 3, 4 en 5 september vindt het openingsweekend van Windpark Egchelse Heide plaats. Op vrijdag wordt met een openingshandeling het windpark officieel in gebruik genomen, in aanwezigheid van aandeelhouders en partners. Op zaterdag is er een speciaal programma voor genodigden en op zondag vindt tussen 10.00 en 16.00 uur de Windpark Experience plaats. Het windpark is dan geopend voor iedereen die een kijkje wil komen nemen. Windpark Egchelse Heide, dat bestaat uit vijf windturbines, is te bereiken via Haambergweg 14 in Beringe.

De Windpark Experience op zondag is een evenement voor de hele familie, met diverse leuke activiteiten voor de kids. Zo zijn er springkussens, een tokkelbaan, abseiltoren, escapebus en geeft Circus Luijten verschillende ‘hoogte-workshops’. Daarnaast is er een braderie met deelnemers op het gebied van uiteenlopende duurzaamheidsthema’s. Natuurlijk is er ook een horecagedeelte voor een hapje en een drankje.

Verschillende attracties

Geïnteresseerde bezoekers kunnen informatie krijgen over de werking van de windturbines en zich vergapen aan verschillende grote machines die zijn ingezet om het windpark te verwezenlijken. Een heel bijzondere attractie is de zonne-auto ‘Stella Era’ van de TU in Eindhoven. Als klap op de vuurpijl maken bezoekers ieder half uur kans op een exclusieve windturbine beleving. Hierbij bestijgt de gelukkige winnaar onder begeleiding van een professional een trap in de windturbine zelf tot een hoogte van maar liefst 131 meter. Een unieke kans die je niet wil missen!

Boeiend programma

Op de vrijdag is een boeiend programma samengesteld voor aandeelhouders en partners van Windpark Egchelse Heide. Dagvoorzitter Marcel René Bamberg leidt het geheel in goede banen en neemt de gasten mee in het ontstaan van Windpark Egchelse Heide en de toekomst van duurzame energie. Medewerking wordt verleent door panelgasten Arno Smets, hoogleraar TU Delft en professor in Solar Energy, Paul Sanders, wethouder duurzaamheid van de gemeente Peel en Maas, en André Dippell, directeur OM – nieuwe energie. Op zaterdag zijn direct omwonenden, obligatiehouders en klanten en leden van Peel Energie uitgenodigd om het windpark van dichtbij te bekijken.

Tijdens het openingsweekend worden uiteraard de geldende coronamaatregelen in acht genomen. Door de grote oppervlakte van het terrein kan de 1,5 meter afstand goed gehanteerd worden. Op zondag tijdens de Windpark Experience is geen coronatoegangsbewijs nodig, maar bezoekers wordt wel gevraagd zich te registreren. Dat kan ter plekke op de dag zelf, of via deze link. Hier kunnen belangstellenden ook terecht voor meer informatie over de opening of over het windpark zelf.

Neem contact op met ons

Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op. We streven ernaar om alle vragen op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.