Wethouder Sanders zet “1e schop in de grond”

Donderdag 24 september 2020 vormde letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt voor Peel en Maas. Aan de Preuskesdijk werd door wethouder Paul Sanders de eerste heipaal van Windpark Egchelse Heide geslagen. Met steun van bijna 200 obligatiehouders bouwt Coöperatie Peel Energie – als mede aandeelhouder – aan een windpark met vijf windmolens in de zone langs de Haambergweg van Egchel tot Beringe. Een groot aantal obligatiehouders was getuige van de wijze waarop wethouder Sanders met de initiatiefnemers Peter Rooijakkers, Peter Bongers en Marc Hubers de schop ‘spreekwoordelijk’ in de grond zette.

Per windturbine zorgen 38 palen met een lengte van 12 meter dat de windmolen stevig ‘geworteld’ staat in de zandgrond van de Egchelse Heide. De vijf molens gaan volgens planning in het 2 e kwartaal van 2021 voldoende stroom produceren om vrijwel alle particulieren in Peel en Maas van stroom te voorzien.

Aansluitend aan de heiklus toog het gehele gezelschap naar het bouwketencomplex op de hoek van de Haambergweg en de Karissendijk. Op deze locatie onthulde het bestuur van de Stichting, die de belangen behartigt van alle obligatiehouders van het windpark, een informatief projectbord. Op korte termijn zal dit projectbord een meer centrale plaats in het windpark krijgen op de hoek van de Heibloemseweg en Haambergweg. De ambitie is om, bij het in productie gaan van het windpark, een educatieve plek in te richten met bijvoorbeeld actuele informatie over de stroomproductie.

Neem contact op met ons

Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op. We streven ernaar om alle vragen op werkdagen binnen 24 uur te beantwoorden.